A foglalkozások

Önmagában az Alexander-technika nem terápia, hanem olyan újratanulási folyamat, amelynek során visszanyerjük a természetes testtartás, a szabad mozgás könnyedségét és célravezetőségét.

Az Alexander-technika célja, hogy megtanítsa a tartáshibák kiküszöbölésének és a természetes reflexek újbóli beindításának módjait. Gyakorlása során helyreáll az izomtónus, a test pedig annyira ellazul, hogy a feszültségek oldódnak, a légzés, a vérkeringés és az emésztés akadálytalanná válik. A megfelelő testhasználat és egyensúly szabaddá teszi a mellkast, természetesebbé és koordináltabbá válik a mozgás, a belső szervek, szervrendszerek pedig megszabadulnak a rájuk nehezedő nyomástól.

Az Alexander-technika lényege a testre való odafigyelés, melynek kapcsán fokozódik a magabiztosság, a vitalitás; kreatívabb lesz a gondolkodásmód és testileg is egészségesebbé válunk.

A tanulás egyéni, személyre szóló foglalkozásokon történik. Ezek célja a kialakult problematikus testhasználat megváltoztatása. Többféle panaszt is enyhíthet, különösen a stressz-eredetűeket (asztma, fejfájás, migrén, ekcéma, kimerültség, dadogás). Javulhat a légzés, a vérkeringés, noha az Alexander-technika nem gyógyításra, csupán az életműködések optimalizálására törekszik.

A szükséges foglalkozások száma:

A változáshoz szükséges gyakorlási, tanulási idő a meglévő problémáktól függ. Általában 25-45 foglalkozás javasolt, de mivel ezek igen élvezetesek, sokan szinte a végtelenségig látogatják.

Vélemény, hozzászólás?